Allt om Karelen
STARTSIDAN
NYHETER
HISTORIEN
REGIONER
KULTUR
TURISM
SAMHÄLLE
EKONOMI
SAMARBETE
KONTAKTA OSS
LÄNKARNyheter

Delegation från Folkhälsoministeriet av Republiken Karelen deltagit i Folkhälsokonferens i Umeå

Från den 13 till den 16 av September genomförde Olof Palmes Internationella Centrum i samarbete med Umeå kommun, Västerbottens Läns Landsting och Länsstyrelse tillsammans med Petrozavodsk stad, Folkhälsoministeriet av Republiken Karelen, Republikanska tbc dispensär och alkoholpoliklinik och AIDS Centrum en offentlig Folkhälsokonferens i kommunfullmäktige salen i Umeå.

Konferensens deltagare diskuterade folkhälsofrågor i ett nationellt och internationellt perspektiv, smittsamma sjukdomar, situationen och arbetet med HIV/AIDS, alkohol- och drogsituationen. Karelska specialister berättade om vård av AIDS-patienter och beroendevård i Republiken, förrebyggande arbete med de patienterna, tuberkulos i Karelen, socialt arbete med ungdomar och hemlösa i Petrozavodsk Representanter från Svenska ideella organisationer deltog i diskussionen.

Deltagare utmärkte positiva resultat och föreslog att fortsätta projektet vilket har finansierats av Olof Palmes Internationella Centrum i tre år (med 500 000 kronor som insatser). Huvudinriktningar för framtida samarbete ska vara förbättring av interdepartemental samverkan, höjande av yrkeskunnigheten av sociala arbetare och grundade av FolkhälsoCentrum i Petrozavodsk.

Källa: www.gov.karelia.ru