Allt om Karelen
STARTSIDAN
NYHETER
HISTORIEN
REGIONER
KULTUR
TURISM
SAMHÄLLE
EKONOMI
SAMARBETE
KONTAKTA OSS
LÄNKARNyheter

2014

5 juli 2014: Festival Solntsevorot i Petrozavodsk, Karelia
  Läsa vidare » 


2009

1 - 9 augusti : Nolia - traditionella mässan hölls i Umeå Kulturresa i Karelen
  Läsa vidare » 


24 juni - 2 juli : VÄNORTSFÖRENINGEN MALÅ-MEDVEZHEGORSK inbjuder medlemmar och övriga intresserade till Kulturresa i Karelen
  Läsa vidare » 


Projekt ”Utveckling av liten affär inom social sfär (samarbete mellan karelska ideella företag och svenska och finska partner)”
  Läsa vidare » 


9-11 juni nära 650 personer deltog i Svensk-ryskt forum i S:t Petersburg för att utbyta erfarenheter och diskutera nya former av samarbete.
  Läsa vidare » 


3 - 8 juni i Malå hölls en karelsk kulturvecka som arrangerades av Vänortsföreningen Malå-Medvezjegorsk
  Läsa vidare » 


3 - 8 juni Karelsk kulturvecka i Malå
  Läsa vidare » 


Ett internationelt seminarium "Svensk business i Republiken Karelen: erfarenhet, problem och perspektiv" hölls i Kostomuksha
  Läsa vidare » 


Kursen "Tillverkning av en målande textildocka" genomfördes i Umeå
  Läsa vidare » 


Konferens "Effektivitet av rysk-svenskt samarbete i lösning av problem i nordvästra delen av Ryssland. Perspektiv av regionala samarbetet"
  Läsa vidare » 


I Kostomuksha öppnades en ny fabrik för producering av möbelkomponenter
  Läsa vidare » 


Den 21-22 November genomfördes Internationell konferens ”Internationella förbindelser av kommuner” i Petrozavodsk
  Läsa vidare » 


19-21 November En delegation från Umeå som bestod av representanter från Västerbottens Läns Landsting och Länsstyrelse, Handelskammare och Företagarna besökte Petrozavodsk.
  Läsa vidare » 


Den 3 Oktober på Biblioteket för barn och ungdomar av Republiken Karelen under medverkan av Sveriges generalkonsulat i Sankt-Petersburg och Kulturministeriet av Republiken Karelen öppnades Internationella vandringsutställing ägnat åt ett hundra årsjubileum av Astrid Lindgrens födelsedag.

  Läsa vidare » 


Den 3 Oktober på Karelens Naturhistoriska museet öppnades fotoutställning av svenska fotograf och författare Sune Jönsson som kallades “Tiden är en underbar sak. Foto – människor och natur”.

  Läsa vidare » 


Delegation från Folkhälsoministeriet av Republiken Karelen deltagit i Folkhälsokonferens i Umeå.

  Läsa vidare » 


Den huvuda arrangemangen av Svensk-Karelskt Centrum för Information och Affärer inom affärskontaktersfär i år har planerats realisation av projekt ”Utveckling av affärssamverkan mellan Karelen och Västerbotten” som förlades till utställningen ”Stora Nolia” som ägde rum i Umeå från 2 till 12 Augusti.

  Läsa vidare » 


Den 18 maj 2007 i Petrozavodsk ägde rum en presentation av resehandbok som kallas ”Museer och kultursevärdheter utmed den internationella rutten Blå Vägen i Karelen”

  Läsa vidare » 


Internationella konferensen om samarbete inom energi och kommunal infrastruktur
Konferensen organiserades inom ramarna för Projekt inom energi och kommunal infrastruktur mellan Republiken Karelen och Västerbottenslän som börjades i januari 2007.
  Läsa vidare » 


Arkiv