Allt om Karelen
STARTSIDAN
NYHETER
HISTORIEN
REGIONER
KULTUR
TURISM
SAMHÄLLE
EKONOMI
SAMARBETE
KONTAKTA OSS
LÄNKARGEOLOGIAFFÄRSMÖJLIGHETERARBETSFÖRMEDLING

Ekonomi

De företag, organisationer eller privata personer som vill ha sin reklam i mass-media i Ryssland eller på denna sajt kan skicka era förslag till adressen som finns i rubriken "Kontakta oss".


Grundläggande i karelska ekonomin är industrier som bearbetar naturresurser. I skogs-, trä- och pappersindustri jobbar mer än hälften an alla anställda i industriella företag av republiken. De gör 56% av hela produktionen och den tredje delen av inkomsten i karelska budgeten. Två tredjedelar av produktionen i skogsindustri exporteras.

Företag inom metallurgi och gruvindustri håller andra platsen i karelska ekonomin. Malmbrytning och förädling fabrik i Kostomuksja ligger vid den största norra järnmalmfyndigheten. I Nadvoitsi öker produktionen aluminiumfabrik. Av karelsk natursten tillverkas hundratals tusen meter av plattor för fasadbeklädnad, granitmakadam för vägbyggnad, block av gabbro-diabas, byggnadsmaterial.

Maskinindustrin specialiseras i en produktion av utrustning för skog-, pappers-, kemiindustri. Elproducenter - värmekraftverk och vattenkraftverk - ständigt höjer elproduktion. För närvarande behovet av el täcks med egna resurser bara på 57%.

Jordbruket ger befolkningen grönsaker, potatis, kött, mjölk, ägg. Här föder man upp kor, grisar, får, getter. Vanligaste spannmål - råg, havre, korn.