Allt om Karelen
STARTSIDAN
NYHETER
HISTORIEN
REGIONER
KULTUR
TURISM
SAMHÄLLE
EKONOMI
SAMARBETE
KONTAKTA OSS
LÄNKARNyheter

Konferens "Effektivitet av rysk-svenskt samarbete i lösning av problem i nordvästra delen av Ryssland. Perspektiv av regionala samarbetet"

Från 29 Januari till 01 Februari i Vologda genomfördes en Rysk-svensk konferens om samarbetsfrågor mellan två länder. Representanter från Murmansk, Arkhangelsk, Vologda områden och Republiken Karelen presenterade information om de samarbetsprojekten inom samhälls- och ekonomisk sfär som realiserades med finansstöd av SIDA.
Under konferensen avhördes rapporter om framgångar av enskilda ryska regioner i samhällssfär, diskuterades frågor om handikappades levnadsförhållande, stöd i utveckling av centrum för minderåringar och familjeplanering, profylaxen av HIV och narkomani bland ungdomar o.s.v., nya samarbetsvarianter diskuterades också.
Under konferensen presenterade verkställande direktör Tatiana Klekacheva Svensk-karelskt Centrum för Information och Affärer med en rapport ”Svensk-karelskt Centrum för Information och Affärer i Petrozavodsk – SIDA projektets framgångsrik fortsättning”. Dessutom, presenterades Karelen av följande projekt:

  • Utveckling av landsbygden i Republiken Karelen (K.G. Gusev, huvud av Prjazhinskii region);
  • Projekt i samhällssfär som realiserades i Petrozavodsk (Natalia Lavrushina, huvud för Avdelning för utrikesförbidelser av Petrozavodsk Administration);
Konferensens resultat blev några förslag om framtida samarebetsriktningar och sökning av nya finansieringskällor av rysk-svenska projekt.

Källa: SKBIC