Allt om Karelen
STARTSIDAN
NYHETER
HISTORIEN
REGIONER
KULTUR
TURISM
SAMHÄLLE
EKONOMI
SAMARBETE
KONTAKTA OSS
LÄNKARSEVÄRDHETEREVENEMANGPRAKTISKA RÅDBLÅ VÄGEN

Turism Evenemang

Humorfestival i Kindasovo

äger plats i byn Kindasovo - 12km från Prjazja. I Karelen brukar man berätta roliga historier, anekdoter om de naiva och lite grann enfaldiga byborna från Kindasovo som alltid tvistar med grannarna från Prjazja. Sedan år 1985 i tredje söndagen av juni hålls en folkhumorfestival. Hit kommer gäster från ryska och utländska städer. På festen uppträder folkartister, säljs hemslöjd på marknaden. Man kan delta i tävlingar och få ett pris. Gästerna får smaka karelsk nationell mat - kalitka, fiskpiroger, kvas och lokal öl.


Stadens dag i Petrozavodsk

firar man på sista söndagen i juni som minne av stadens grundande år 1703 och befrielse i juni 1944 under andra världskriget. Stadens dag är den största festen i Karelen.Onego regatta

har anordnats senaste 30 åren. Den har sedan 1994 status som Rysslands öppna mästerskap i segelsport. Deltagarna kommer till Petrozavodsk i mitten av juli. Öppningsceremonin är en stor show som äger rum i hamnen. Dit kommer självaste kejsaren Peter den Store som spelas av en teaterartist. En festival av traditionella träskepp arrangeras också under tiden. Där kan man provåka med kopior av historiska fartyg - lodja, fregatt.Fontäner

så heter en plats som ligger 12 km från Petrozavodsk. Dit kommer varje vinter invånarna från Karelens huvudstad för att tävla i skidlöpning. Alla - unga som gamla, kan delta i tävlingen som börjas med masstart.


Rally "Vita nätter"

hölls första gången i Lahdenpohja rajon i 1985. Vägarna här är rika på skarpa kurvor, oväntade avsmalningar, stigningar, lutningar. Rallyn startas och avslutas i staden Lahdenpohja på Ladogasjöns kust och omfattar 350 km sträcka. Rally "Vita nätter" är en etapp i Rysslands mästerskap i motorsport.


Vinterfestival "Hyperborea"

arrangeras i Petrozavodsk i februari och fortsätter hela månaden. Festivalens program inkluderar evenemang med deltagande av många kända personer - målare, idrottsmän, artister och musikanter. Höjdpunkten är en tävling av skulpturer av snö och is. Tävlingen äger rum på Onegosjöns is nära kusten. Om vintern är varm och isen är tunn då flyttar skulptörerna till stadens centrum.