Allt om Karelen
STARTSIDAN
NYHETER
HISTORIEN
REGIONER
KULTUR
TURISM
SAMHÄLLE
EKONOMI
SAMARBETE
KONTAKTA OSS
LÄNKARVÄNORTERBARENTS REGIONFÖRENINGAR

Föreningen Norden i Petrozavodsk

Karelska regionella organisationen "Föreningen Norden" i Petrozavodsk skapades i år 2000 som en vänorganisation av "Föreningen Norden" i Umeå. Vårt mål är att utveckla vänskap, förståelse och samarbete mellan invånare av Karelen och andra Nordiska länder, att lära känna historien, kulturen och traditioner av våra nordiska grannar. Vår verksamhet är att driva organisation av utställningar, konserter, tävlingar. Vi deltar i olika program av Nordiska ministerrådet.

juli - augusti 2001
Föreningen Norden organiserade utställning "Vad vet du om Sverige?" i republikanska biblioteket för barn och ungdomar.

november 2001
Konsert av nordisk musik framfördes av Sinisalo musikskolan för Föreningen Nordens ledamöter och våra gäster.

november 2001
Kurs i svenska organiserades i Republikanska Biblioteket.

januari 2002
Föreningen Norden deltog i "Konferensen för utveckling av samarbete mellan NGO från Västerbotten och Karelen" som hölls i Petrozavodsk. Samtidigt presenterades en fotoutställning "Våra intryck av Sverige".

mars 2002
Åtta medlemmar av Föreningen Norden från Petrozavodsk var på besök i Umeå på inbjudan av svenska Föreningen. Där hölls en utställning av hantverk som var gjord av våra medlemmar.

juni 2002
Våra gäster från Västerbotten var på besök i Petrozavodsk. Föreningen Norden förberedde visitprogram och ett möte i stadens Administration, en resa till humorfestival i Kindasovo och en konsert.

april 2003
Föreningen Norden organiserade stadsfest "Vänortsdag". Där hölls en presentation och konsert.

maj 2003
Gäster från Sverige var på återbesök inom ramar av "Sveriges dagar i Karelen". Där hölls en konsert då artister från Västerbotten och Karelen deltog - en svenk folkband "Folkmusik för alla" och en kör från Petrozavodsk "Katusja"

augusti 2003
Ordförandena från Föreningen Norden i Sverige, Norge och Finland var på besök i Petrozavodsk. Deras mål var att få information om verksamheten av Föreningen Norden i Petrozavodsk och att starta nya gemensamma projekt

oktober 2003
Ordföranden av ryska Foreningen Norden deltog i konferensen av Föreningen Norden i Kuopio (Finland). Där träffades hon med representanter av Föreningen från alla Nordiska länder.

2001 - 2006
Varje Jul hålls en utställning "Magiska Julen i Nordiska länder" som organiseras i samarbete med Republikanska Biblioteket för ungdomar. Nästan 600 deltagare var barn från 3 till 17 år gamla från hela Karelen. Sedan år 2004 deltar också svenska barn i utställningen och den blev internationell.

Föreningen Norden
Kontaktperson: Ljudmila Usjakova
185001 Petrozavodsk
tel. +7 8142 700790
e-mail: lyudmila.ush@onego.ru